söderåsens nationalpark

Höstfärger på Söderåsens Nationalpark

Höstfärgerna har kommit till Skåne vilket gjorde att jag besökte Söderåsens Nationalpark för att fånga lite höstmotiv. Det var perfekt väder med jämt ljus vilket underlättar när man fotograferar. Jag anlände hyfsat tidigt och var nästan själv när jag började promenara i parken. Totalt spenderade jag fyra timmar i parken och när jag inte fotograferade så njöt jag av den mäktiga naturen.

Read More
Bröllop

Bröllopsfotografering i Västra Klagstorp

Första helgen i juli var jag bokad för en bröllopsfotografering i Västra Klagstorp strax utanför Malmö. Önskemålet från brudparet var att de ville ha spontana bilder tagna i stunden snarare än traditionellt uppställda bilder.

Read More

Toughest 2016 i Malmö

Igår gick Toughest 2016 av stapeln i Malmö. Drygt 6 000 löpare sprang den 8 km långa banan med 40 hinder att ta sig över och förbi. En imponerande skara som genomförde loppet.

Read More

Skuggor från fönster

Skuggor från fönster kan skapa intressanta och tilltalande bilder. I ett av rummen på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm gav fönstren och ljuset en väldigt intressant stämning och känsla. Ljuset låg på rakt in i rummet vilket gav intressanta skuggor på golvet.

Read More

Fotografering i Stockholms tunnelbana

Med min Fuji X100T som sällskap har jag idag ägnat mig åt fotografering i Stockholms tunnelbana. Jag gick ner vid Rådhuset på Kungsholmen och möttes av folktomma perronger. Detta gjorde att jag inriktade mig på att fotografera miljön i tunnelbanan och tåg i rörelse.

Read More

Bilder från Klagshamns strand

2016 inleddes med en fotoutflykt till Klagshamns strand utanför Malmö. Vattnet låg alldeles stilla och dimman över sundet skapade ett intressant ljus.

Read More

Fuji X100T – min ständiga följeslagare

I ett tidigare inlägg skrev jag om mina erfarenheter av min Fuji X100T efter 2,5 månads användning. Nu har jag använt den i över åtta månader och jag kan konstatera att det är en av de bästa kameror jag ägt.

Read More

Fuji X100T – 2,5 månad senare

I början av april bestämde jag mig för att köpa Fuji X100T, en liten kraftfull kamera med stora möjligheter. Jag hade innan köpet läst recensioner om den, laddat ner testbilder och sett oändligt många klipp på YouTube om kameran.

Read More

Film: I en skog

Ett enkelt och bra sätt att förstärka känslan i fotografier är att sätta ihop dem till ett bildspel.

Read More

I en skog

Många gånger har jag passerat genom den här skogen på väg ut mot vattnet. Varje gång har jag tänkt att jag borde haft kameran med mig för att utforska några ställen genom kameralinsen.

Read More

Rabatt i webbshopen

I år är det tio år sen jag blev egen företagare. För att fira detta erbjuder jag 10% rabatt på alla fotografier i webbshopen.
Ange rabattkoden ”kampanj” vid beställningen.
Gäller till den 15 april 2015.

Read More

Fotoåret 2014

Fotoåret 2014 närmar sig sitt slut och det är dags att summera året som gått. Det har varit ett kul och utmanande fotoår där jag vågat prova på nya motiv och utmanat mig själv.

Read More

Längs Berlins gator

I det här inlägget visar jag bilder som togs längs gatorna i Berlin. Det är en stad som bjuder på många motiv och tyvärr hann jag bara se och upptäcka en bråkdel av allt det som staden har att erbjuda.

Read More

Berlin – grafiska foton

I del 1 av min fotoresa till Berlin visar jag bilder på temat grafiskt foto.

Det första jag fotograferade när jag kom till Berlin var de här stenblocken vid Holocaust Memorial. Jag var här och fotograferade på min och min frus bröllopsresa 2012 men då gavs det inte så mycket tid till fotografering. Nu kunde jag ta den tid jag behövde.

Read More

Nya grafiska former

Under fotopromenaden igår hittade jag en del motiv som lämpade sig som fotografier i kategorin grafiska former. Jag tycker det är en kreativ utmaning att hitta dessa lämpliga motiv och fånga dem så att det blir ett intressant motiv.

Read More

Fotoutställning Linan 2014

Igår ställde jag tillsammans med cirka 50 andra fotografer ut i Slottsparken i Malmö. Varje fotograf tilldelades en utställningsyta på 10 meter lina att fritt hänga upp fotografier på.

Read More

SM i triathlon

Idag åkte jag till Västra hamnen i Malmö för att fotografera SM-tävlingarna i triathlon. Starten gick vid en av badbryggorna vid Daniaparken och sedan genomfördes simning, cykel och löpning i området kring Västra hamnen.

Read More

Klagshamns strand

Igår kväll körde jag ner till Klagshamns strand för att fotografera havet i den vackra kvällsmiljön. Jag har tidigare inte varit på just det här stället utan chansade att jag skulle finna bra motiv. En kort promenad från parkeringen hittade jag det här motivet.

Read More

Utforskning av Länna bruk

Semestern i Sörmland tog mig idag till Länna bruk strax utanför Strängnäs. Bruket grundades 1644 och var i drift fram till 1853. Det som finns kvar idag är en kvarnbyggnad som ursprungligen ska ha varit en smedja samt en del stenfundament.

Read More

Hälleforsnäs bruk

Idag promenerade jag omkring på Hälleforsnäs bruk med min kamera. Det fanns många spännande miljöer och motiv på det gamla området. Min första tanke när jag fotograferade

Read More

Power Big Meet @ Fotografiska

Igår promenerade jag förbi Fotografiska i Stockholm. Utanför hade deltagare från Power Big Meet Västerås samlats innan inför hemfärden till Finland.

Read More

Omslagsfotografering

Under min föräldraledighet har jag lärt känna och umgåtts en hel del med en nyfunnen god vän, Rickhard. Mellan lattedrickandet och barnvagnspromenaderna har vi pratat och diskuterat föräldraskap, idrott, foto m.m.

Read More

Kvällssol i Tygelsjö

En kväll när solen höll på att gå ner tog jag det här fotografiet på rapsfältet och pilallén.

Se upp för motiven

Ibland kan man hitta spännande motiv om man väljer att titta rakt upp från där man står. Många av mina bilder har jag hittat genom att titta uppåt eller att vända mig om när jag är ute och går för att få ett annat perspektiv. Ibland har jag vinklat kameran för att få en mer spännande bild.
Här är några av de bilder jag tagit.

Andreas Winblad_140217__MG_9683-Redigera
Andreas Winblad_140222__MG_9746-Redigera
Andreas Winblad_140217__MG_9689-Redigera
Andreas Winblad_140222__MG_9814-Redigera-Redigera
Andreas_Foto_130807__MG_3536-Redigera

Bröllopsfotografering i Köpenhamn

Den 7 mars gifte sig mina vänner i Rådhuset i Köpenhamn. De frågade mig om jag kunde tänka mig att föreviga deras dag med kameran vilket jag självklart tackade ja till.

Read More

Stranden i Ystad

Besöket vid stranden i Ystad lockade till fotografering med lång exponering. Här är några av bilderna jag tog.
Exponeringstid mellan 15-30 sekunder. 

Read More

13 bilder från 2013

Under 2013 har jag tagit 12 185 bilder om man enbart räknar de jag tagit med min Canonkamera. Jag har gått igenom och valt ut de 13 som bäst sammanfattar mitt fotoår 2013. Här visas de utan inbördes rangordning. 

Read More

Ett år utan Zlatan

Under åren 2010, 2011 och 2012 har jag fått möjligheten att på olika sätt fotografera Zlatan Ibrahimovic.

Read More

Nytt guld till Malmö FF?

För tre år sen, den 7 november 2010 säkrade Malmö FF den allsvenska seriesegern på Swedbank Stadion.
Jag hade förmånen att vara ackrediterad fotograf på den matchen och kunde föreviga glädjescenerna med kameran.

I skrivande stund leder Malmö FF allsvenskan. Kommer samma glädjescener utspelas på Swedbank Stadion 2013?

Här är några av mina bilder från guldfirandet 2010.

Read More

Min dotter 9 månader

Den 6 september var det 9 månader sen min dotter föddes. Tiden har gått väldigt fort och när jag tittar på bilder från hennes första tid ser jag hur stor hon blivit. Min tanke är att varje år göra en fotobok där man kan följa året i kronologisk ordning. Ett kul men tidskrävande projekt då jag tagit över 4 000 bilder på henne. 

Read More

Kollega

Jag håller på att ta nya bilder på personalen på mitt jobb.
När jag ställde in kameran för att få rätt exponering lät jag en kollega stå framför bakgrunden vi valt.
När exponeringen väl var rätt passade jag på att ta några extra bilder på henne som ni kan se här. 

Read More

Vid Djuphavsbadet

De här bilderna är tagna vid Djuphavsbadet i Malmö vid solnedgången. Återigen använde jag mig av lång exponeringstid för att frysa vattnet och fånga rörelsen i molnen.

Read More

30 sekunder

Igår tog jag några bilder med lång exponering (30 sekunder)  i Västra Hamnen. Att sätta skärpan när det var mörkt var en utmaning.

Read More

Grafiska former

Jag tilltalas av svartvita bilder där två eller fler former bildar ett enkelt och stilrent motiv. Jag har under en tid tagit en del sådana fotografier. Motiven har ibland dykt upp på platser jag passerat dagligen utan att lägga märke till dem.

Read More

Panoramabilder

Jag har länge funderat på att fånga vår utsikt på bild med en stor panoramabild. Igår bestämde jag mig för att göra det så jag riggade kameran och stativet på balkongen.

Read More

Lång exponering vid Forsmark

Vid Forsmarks bruk finns det forsar som lämpar sig bra för fotografering med lång exponering. Forsen jag valde låg nästan helt i skugga vilket var bra eftersom jag var där mitt på dagen när ljuset är som skarpast.
 
Read More

Rörelse

Igår fotograferade jag två personer som fiskade på en brygga i Roslagen. Jag valde att fotografera med lång slutartid för att få med deras rörelsemönster. På objektivet hade jag ett ND8-filter och kameran monterad på ett stativ. Bilderna är redigerade i Snapseed på iPad.

Read More

Svartvita semesterbilder

Här är några svartvita bilder tagna i Strängnäs. Några av bilderna är tagna på kvällen med lång exponering. Bilderna är redigerade på en iPad i Snapseed och Photshop Touch.

Read More

Hallamölla vattenfall

Idag besökte jag Hallamölla vattenfall som ligger i Christinehof Ekopark och ingår i Verkeåns naturreservat. Det är Skånes högsta vattenfall med en fallhöjd på 23 meter.

Min fotoidé var att fotografera vattenfallet med lång exponering för att få vattnet mjukt.

Read More

Åskoväder över Malmö

Igår drog ett åskoväder med arcusmoln in över Malmö. Just de här molnen är väldigt ovanliga i Sverige. Jag stod vid fönstret och hade enbart min iPhone tillgänglig för att försöka fånga blixtarna på bild. Bilden satte jag på första försöket.
Fler bilder från ovädret kan man se på Sydsvenskas webbsida.

Dimbank över Öresund

Under dagen drog en dimbank in över Öresund. Stundtals täcktes Öresundsbron vilket gav väldigt effektfulla och dramatiska bilder. Konverteringen till svartvitt förstärker dramatiken ytterligare.

Read More

Nostalgi med Star Wars

Igår plockade jag fram en del av mina Stjärnornas krig-figurer från Kenner Toys. De väcker en hel del minnen till liv.

Read More

Fåglar i Västra hamnen

Det finns många fiskmåsar i Västra hamnen i Malmö. En dag bestämde jag för mig att fotografera dem på lite olika platser och med olika utseende.

Read More

Judith Stella Britta-Maria Winblad

Sedan jag blev pappa i december har jag knappt fotograferat något annat än min dotter Judith. Hon är verkligen tacksam att fotografera då hon ofta söker kameran med blicken. Bilderna är tagna i befintligt ljust i vår lägenhet. Här har jag valt ut några av alla de bilder jag tagit på Judith.

Read More
Sida 1 av 11