Hallamölla vattenfall

Idag besökte jag Hallamölla vattenfall som ligger i Christinehof Ekopark och ingår i Verkeåns naturreservat. Det är Skånes högsta vattenfall med en fallhöjd på 23 meter.

Min fotoidé var att fotografera vattenfallet med lång exponering för att få vattnet mjukt. För att lyckas med detta behövde jag mitt ND8-filter samt ett stativ. Här nedanför kan ni se några av de bilder jag tog.

Andreas_Foto_130708__MG_1542Andreas_Foto_130708__MG_1595Andreas_Foto_130708__MG_1545Andreas_Foto_130708__MG_1604andreas Bild på mig när jag komponerar en av bilderna.

Tillbaka

You may also like

5 comments

 • Annelie 8 juli, 2013   Reply →

  Väldigt fina bilder.

 • Johan 8 juli, 2013   Reply →

  Jaaa! Så kul att se. Bra jobbat. Jag var där för tre dagar sedan. Dock med barn, så det blev ingen tid till fina bilder då.

  • awinblad 8 juli, 2013   Reply →

   Tack Johan! 🙂
   Det är lite svårt att ta de bilder man vill när man har barn med sig. Idag åkte jag själv 🙂
   Vi får hitta en dag som passar oss båda så vi kan ta en fotorunda ihop.

 • Thomas 20 november, 2014   Reply →

  Hej Andreas!

  Väldigt fina bilder från Verkeån som du tagit. Besökte själv fallen under veckan och fotograferade dem. Tycker speciellt mycket om din sista bild på vattenfallen där du antagligen fört ihop flera bilder (på Photoshop?). Vilken exponeringstid har du använt för bilderna? Själv använde jag upp till 20 sekunder och använde Hoyas variabla ND filter. Lägger ut bilderna på min Blog idag 20.11.2014. Har du också bilder från Forsakar fallen?

  Om du har goda tips på intressanta, men kanske mindre kända, ställen i Skåne jag kunde besöka är jag idel öra.

  Hälsningar

  Thomas

  • Andreas 20 november, 2014   Reply →

   Hej Thomas,

   Tack så mycket för dina fina ord om mina bilder. Exponeringstiden för bilderna är cirka 4-5 sekunder. Har inte filerna framför mig nu så jag kan tyvärr inte kolla bildinfon. Jag hade vid det tillfället bara ett ND8-filter som bländar ner 3 steg. Jag har även ett som bländar ner 10 steg. Se bilder på följande länk.http://andreaswinblad.se/fotoblogg/klagshamns-strand/
   Den sista bilden är inte en manipulation i PS utan jag zoomade under exponeringen för att få fram den här effekten.
   Absolut kommer jag gå i och titta på din blogg och se bilderna du tog på samma ställe. 🙂

   Hälsningar
   Andreas

Leave a comment